Termeni si conditii

Sun Coffee Roastery reprezinta denumirea comerciala a S.C. MAMCAFFE TIM S.R.L. inregistrata la Registrul Comertului Timis sub nr. J35/2108/2015, avand CUI RO3496358.

     vanzator- S.C. MAMCAFFE TIM S.R.L.

     cumparator- persoana fizica, persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un Cont in Site si/sau efectueaza o Comanda, dandu-si implicit acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

     utilizator – orice persoana fizica sau juridica inregistrata pe Site,care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

     cont - sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului sa transmita Comenda si care contine informatii despre Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).

     lista dorintelor- pagina web care permite utilizatorului/cumparatorului sa adauge bunuri care le considera a fi favorite si pe care, ulterior le poate adauga in cosul sau de cumparaturi.

     site- domeniul www.suncoffee.ro si subdomeniile acestuia.

     comanda- un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

     bunuri si servicii- orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

     contract- reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

     recenzie- o evaluare scrisa de catre detinatorul sau beneficiarul unui produs sau serviciu, evaluare redactata pe baza experientei personale si capacitatii acestuia de a realiza comentarii calitative și de a spune daca produsul sau serviciul respecta sau nu specificatiile mentionate de catre producator.

     specificatii- specificatiile si descrierea bunurilor si serviciilor astfel cum sunt redactate pe site.

     2. Comanda

     Comanda reprezinta adaugarea de catre cumparator a bunurilor si/sau serviciilor dorite in cosul de cumparaturi si finalizarea comenzii. Bunul si/sau serviciul odata ajuns in cosul de cumparaturi al cumparatorului este disponibil pentru achizitie daca exista stoc disponibil pentru acesta.  Adaugarea unui bun si/sau serviciu in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului si/sau serviciului.

     Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

     Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

     Vanzatorul poate anula comanda plasata de catre cumparator in cazul in care datele furnizate de catre acesta din urma sunt incomplete si/sau incorecte.

     In cazul in care cumparatorul a achitat contravaloarea bunului achizitionat si solicita rezilierea contractului in cadrul termenului legal de retragere din contract, vanzatorul se obliga sa ramburseze contravaloarea bunului achizitionat in cel mult 14 (paisprezece) zile din momentul comunicarii intentiei de reziliere a contractului de catre cumparator.

     Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei achitate de catre cumparator cu titlu de pret al produsului achizitionat pana in momentul in care bunurile achizitionate vor ajunge in posesia vanzatorului.

     In cazul in care un bun si/sau serivciu nu poate fi livrat de catre vanzator, acesta din urma va informa cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul cumparatorului suma achitata de catre acesta in maxim 7 (sapte) zile din momentul in care vanzatorul va lua la cunostinta asupra acestui fapt sau de la data la care cumparatorul a comunicat intentia sa de reziliere a contractului.

     3.Bunuri si servicii asupra carora nu poate interveni rezilierea

     Sunt exceptate de la posibilitatea rezilierii contractului urmatoarele bunuri si servicii:

     contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al Cumparatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a Contractului de catre Vanzator.

     furnizarea de bunuri prelucrate dupa specificatiile prezentate de Cumparator sau personalizate in mod clar.

     4. Contractul

     Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

     Notficarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

     Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda  va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

     Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

     Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului.

    5. Vanzarea On-line

     Pentru motive justificate Sun Coffee Roastery/S.C. MAMCAFFE TIM S.R.L. isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel pe vanzator. In oricare dintre aceste cazuri, Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al vanzatorului, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

     Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

     Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre Bunuri si/sau Servicii si/sau promotii practicate de catre acesta intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

     Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.

     Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor si/sau a Serviciilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

     Dupa 14 (paisprezece) zile de la achizitionarea unui  Bun sau Serviciu, Cumparatorului poate i se va solicita inscrierea unei Recenzii legate de Bunul sau Serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Cumparator in Cont. In acest fel, Cumparatorul contribuie la informarea altor posibili Utilizatori/Cumparatori de pe Site si se implica activ in dezvoltarea de noi Servicii si in detalierea cat mai completa a caracteristicilor Bunurilor.

     6. Dreptul de proprietate intelecutala si industriala

     Continutul,incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a vanzatorului, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

     Cumparatorului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de vanzator, includerea oricarui Continut in afara Site-ului, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al vanzatorului asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al vanzatorului.

     Orice Continut la care Cumparatorul are si/sau obtine acces prin orice mijloc, se afla sub incidenta Documentului, in cazul in care Continutul nu este insotit de un acord de utilizare specific si valid incheiat intre vanzator si acesta, si fara nicio garantie implicit sau expres formulata din partea vanzator cu referire la acel Continut.

     Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

     7. Confidentialitatea

     Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in proprietatea Vanzatorului.

     Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.

     Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu, aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care ni le-ati trimis prin intermediul Site-ului.  Vanzatorul nu va constitui subiect de obligatii referitoare la confidentialitatea informatiilor trimise, daca legislatia in vigoare nu prevede alte specificari in acest sens.

     8. Pretul si modlaitatea de plata

     Preturile Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.

     Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in sectiunea "Livrare si plata". Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

     Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de vanzator.

     Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.

     Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre vanzator in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

     9. Livrarea bunurilor

     Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat catre Cumparator sau la punctul de lucru al vanzatorului, conform optiunii Clientului.

     Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

     Vanzatorul va efectua livrarea Bunurilor si Serviciilor numai pe teritoriul Romaniei.

     10. Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor

     Bunurile ies din proprietatea vanzatorului si intra in proprietatea cumparatorului la livrare, dupa achitarea integrala a comenzii efectuata de catre cumparator.

     11. Inscrirea de recenzii si/sau comentariilor pe site

     Inscrierea de Recenzii si Comentarii se poate face, de catre Cumparatori, in sectiunile “Blog” si “Recenzii”. Informatiile inscrise pot fi atat pozitive, cat si negative, si se vor referi la caracteristicile si modul de folosire al unui produs sau serviciu.

     In momentul inregistrarii unei anumite Recenzii sau a unui Comentariu pe Site, Utilizatorii/Cumparatorii acorda Vanzatorului o licenta neexclusiva, perpetuua, irevocabila, nelimitata teritorial si dau dreptul Vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, distribui si de a afisa acest continut.

     Fiecare Utilizator/Cumparator, in momentul inscrierii unei Recenzii/Comentariu  in sectiunile mentionate, se angajeaza sa respecte urmatoarele reguli:

-    sa faca referiri doar la caracteristici si/sau modul de utilizare al unui anumit produs sau serviciu, evitand informatii legate de aspecte ce se pot schimba (pret sau oferte promotionale) sau informatii care tin de modul desfasurarii Comenzii;
-    sa foloseasca doar limba romana. Sunt permise si cuvintele sau expresiile care, desi nu sunt considerate romanesti, sunt de larga utilizare in toate mediile referitoare la domeniul respectiv (ex.: mouse, notebook, plug and play);
-    sa utilizeze un limbaj corespunzator, neofensator, fara termeni care pot jigni sau afecta oricare alt Utilizator/Cumparator;
-    sa se asigure de incadrarea corecta a continutului introdus pe Site astfel: orice comentariu va fi inscris in sectiunea “Blog”, si orice Recenzie va fi inscrisa in sectiunea “Recenzii”;
-    sa se asigure ca informatiile introduse de ei sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand astfel inclusiv drepturile altor parti, drepturile de autor, de marca comerciala, de licenta sau alte drepturi de proprietate, publicitate sau intimitate;
-    sa foloseasca aceasta facilitate doar pentru a comunica sau a obtine detalii suplimentare referitoare la un anumit  produs sau serviciu de pe Site fara a face referire catre alte firme ce promoveaza vanzarea si cumpararea de produse sau servicii;                                                                                                                    -  sa nu furnizeze sau sa solicite, in niciun mod si in nicio masura, date personale (detaliile de contact,informatii despre adresa de livrare sau de domiciliu, numere de telefon, adrese de email, nume si/sau prenume, etc.) sau orice alta informatie care poate determina dezvaluirea acestor date personale;
-     sa nu inscrie informatii si/sau detalii despre URL-uri (legaturi) din alte site-uri comerciale ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca si Vanzatorul;
-    sa nu incerce fraudarea serviciilor puse la dispozitie de catre  Vanzator sau sa inscrie Recenzii/Comentarii care sa contina materiale de natura publicitara;
-     sa nu utilizeze Recenzii/Comentarii ca mijloc de comunicare cu Vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact ale Vanzatorului inscrise pe Site.

     Utilizatorii/Cumparatorii ce inscriu Recenzii la care ataseaza fisiere foto sau video vor respecta urmatoarele reguli:
-    fisierele incarcate  vor contine imagini si/sau videoclipuri  care se refera  la produsul sau serviciul pentru care se scrie Recenzia, asigurandu-se ca fisierele incarcate respecta drepturile de autor;
-    fisierele incarcate nu vor contine violenta, continut pentru adulti,  limbaj licentios  sau alt continut care ofenseaza o persoana/un grup pe baza rasei sau a originii etnice, a religiei, a handicapului, a sexului, a varstei, a statutului de veteran,  a orientarii sexuale sau politice;
-    fisierele incarcate nu vor contine informatii legate de alte persoane;
-    fisierele incarcate nu vor contine URL-uri sau watermark-uri catre site-uri ce desfasoara aceeasi activitate comerciala ca Vanzatorul.

     Cand o Recenzie sau Comentariu este semnalat de catre un Utilizator/Cumparator ca avand un continut inadecvat, dintr-o perspectiva strict subiectiva, acest continut este examinat cu atentie de catre Vanzator pentru a determina daca incalca Termeni si Conditii. Textele, fotografiile sau videoclipurile introduse sunt eliminate din Site numai dupa examinarea acestora de catre Vanzator. In cazul in care  Vanzatorul constata incalcarea Termenelor si Conditiilor in mod repetat, acesta isi rezerva dreptul de a suspenda posibilitatea Utilizatorului/Cumparatorului de a inscrie Recenzii/Comentarii.

     Pentru sesizari sau reclamatii legate de Bunul si/sau Serviciul achizitionat, Cumparatorii au la dispozitie adresa de email: info@suncoffee.ro. Termenul maxim de solutionare a reclamatiilor sau sesizarilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora.

     12. Forta majora

     Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

     Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.

     13. Litigii

     Prezentul Contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre vanzator si Utilizatori sau Cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila iar in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane din circumscriptia Judecatoriei Timisoara.