Despre noi

Sun Coffee Roastery este prajitorie de cafea situata in Timisoara si fondata de o familie .......

Sun Coffee Roastery este prajitorie de cafea situata in Timisoara si fondata de o familie pasionata de cafea. Prajim cafea 100% Arabica, in cantitati mici pentru a accentua intensitatea si calitatea aromelor fiecarei cafelei in parte. Cafeaua este impachetata in ambalaje special destinate acestui produs pentru a pastra calitatea boabelor. Produsele noastre se adreseaza atat pasionatilor de cafea care doresc sa savureze aromele unei cafele proaspat prajite in propriul camin cat si cafenelelor care doresc sa-si incante clientii cu un gust uimitor. Dorinta nostra este sa impartasim pasiune si experienta pe care sa o regasiti intr-o ceasca de cafea. Pentru inceput am ales pentru dvs. o varietate de cafele de specialitate aduse din Columbia, regiunea Huila, Etiopia, regiunea Harrar si Panama, regiunea Bambito.
De ce cafea proaspat prajita?

Pentru ca este mai buna, muuuult mai buna.
Procesul de prajire este ceea ce produce aroma caracteristica a cafelei prin procesarea boabelor de cafea verde, schimbandu-si culoarea, gustul, mirosul și densitatea.
Odata ce cafeaua verde este prajita ea incepe calatoria de transformare si de degradare; de fapt, cea mai buna aroma se disipează, de obicei, in termen de 3-4 saptamani, iar cafeaua poate fi considerata total invechita dupa 2-3 luni.
Marea majoritate a cafelei este prajita comercial pe scara larga si apoi ambalata intr-o varietate de containere care incearca sa mentina cafeaua cat mai mult timp proaaspata. Cu toate acestea, in ciuda imbunatatirilor in domeniul tehnologiei de ambalare, inclusiv cutii ermetice, de ambalare in vid si pachete cu supapa, cafeaua se oxideaza, pierzandu-si aromele si alte componente benefice. Insasi natura cafelei pe scara larga, face aproape imposibil ca acesta sa fie proaspata cu adevarat, odata ajunsa la consumator. Cafeaua trebuie sa fie prajita, ambalata, transportata la distribuitor, livrata catre retailer, expusa pe raft pentru comerciant si apoi in cele din urma vanduta consumatorului. Acest proces poate dura cu usurinta 3 luni pana sa ajunga in mana consumatorului. Este chiar mai rau pentru cafeaua care se vinde macinata (fiind cunoscut faptul ca boabele de cafea odata macinate isi pierd mult mai repede proprietatile).
Noi, Sun Coffee prajim cafea doar pe comanda si livram in cel mai scurt timp posibil ca sa ajunga la voi cat mai proaspata radiind de aroma si gust.